zondag 5 oktober 2014

Financieringstekort

FinancieringstekortHet financieringstekort is het negatief verschil tussen het spaaroverschot van de overheid en de overheidsfinancieringen, waarbij het spaaroverschot gelijk is aan de ontvangsten van de overheid, verminderd met de overheidsconsumptie. of anders geformuleerd:

Het financieringstekort is het begrotingstekort vermindert met de aflossingen op de staatsschuld. Heel belangrijk is om te weten dat het financieringstekort overeenkomt met de toename van de staatsschuld! Het financieringstekort is namelijk het bedrag dat de overheid moet bijlenen.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.