vooruitzicht AEX slotkoers 23 mei 2019

vooruitzicht AEX slotkoers 23 mei 2019
Klik op de afbeelding voor meer informatie en historie

maandag 22 september 2014

Girobetaalkaart

Girobetaalkaart

girobetaalkaart voorzijde


De Girobetaalkaart was een door de Postbank NV aan  particuliere rekeninghouders  beschikbaar gesteld formulier, waarmee deze betalingen konden verrichten of contanten konden opnemen, dit laatste zowel in binnen als buitenland.

De girobetaalkaarten waren tot driehonderd  gulden  gegarandeerd. Qua functie is de girobetaalkaart vergelijkbaar met de betaalcheque en/of Eurocheque van de banken.

Op bijgevoegd voorbeeld zien we de voorzijde van de girobetaalkaart en de achterzijde. Soms werd hier het bedrag dat aan de voorzijde was vermeld nog eens extra uitgeschreven.

girobetaalkaart achterzijde voor invullen bedrag


Bij de girobetaalkaart hoorde een giropas, waar de huidige pinpas van afgeleid is. De ruimte op de pas om een handtekening te zetten die vergeleken moest worden met de handtekening op de girobetaalkaart is tot op de dag van vandaag aanwezig

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.