vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019

vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019
Klik op de afbeelding voor meer informatie en historie

woensdag 13 augustus 2014

Kapitaalvlucht

KapitaalvluchtOnder kapitaalvlucht verstaan we het overbrengen van tegoeden op de bank naar buitenlandse banken.

Vaak wordt dit veroorzaakt door inflatie die beleggers er toe brengt om hun geld in een land met een lagere inflatie te stallen.

Ook een hoge belasting op bezittingen wil dit effect nog wel eens hebben. Evenals een hogere te verwachten rente.

Een andere oorzaak van kapitaalvlucht vinden we in de valutahandel.

We hebben het dan over korte kapitaalbewegingen van de ene in de andere valuta op grond van depreciatie of devaluatieverwachtingen voor de valuta waar we op dit moment in zitten.

Dit soort bewegingen van kapitaal worden voor een deel in gang gezet door zuivere valutaspeculatie maar ook door het versnellen en vertragen van het normale betalingsverkeer.

Op deze wijze hoopt men dan het valutarisico vóór te zijn.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.