vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

zondag 1 juni 2014

Importsubstitutie

ImportsubstitutieWe spreken van importsubstitutie als een land goederen die het eerst importeerde nu zelf gaat vervaardigen.

Vooral bij ontwikkelende landen

We zien deze vorm van importsubstitutie vooral bij landen die in een duidelijke ontwikkelingsfase zitten. Naar mate men meer zelf kan wordt men minder afhankelijk van het buitenland. Dat betekent minder voorwaarden die door het buitenland worden opgelegd.

Opwaartse spiraal 

Maar ook minder geld dat de grens over verdwijnt en dat dus meer ten goede komt aan de eigen economie. Daarmee zijn weer voorwaarden voor een volgende ronde van importsubstitutie te realiseren zodat een dergelijk zich ontwikkelend land in een opwaartse spiraal kan komen.
Gebruikte begrippen in importsubstitutie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

goederen
  ... goederen is een algemene term uit de economie hierbij verstaan we onder goederen alle zaken die in menselijke behoeften kunnen...Lees meer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.